Otvoren Centar za posjetitelje ‘Med dvemi vodami’ u Križovcu

Utorak, 23. lipnja 2020. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi u petak, 19. lipnja 2020. godine, u prostorijama Javne ustanove Međimurska prirode prisustvovao je svečanom  otvorenju Centra za posjetitelje “Med dvemi vodami” u Križovcu. 

Centar je uređen u sklopu projekta Med dvemi vodami vrijednog više od 12 milijuna kuna. Povezuje tri projektne aktivnosti: Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu, Edukacijsko-interpretacijski centar Matulov grunt u Frkanovcu i Eko-turističku poučnu pješačko i biciklističku stazu Svetomartinska Mura na području Općine Sveti Martina na Muri.
Radno vrijeme muzejskog postava Centra za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu je utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati (ponedjeljkom ne radi).  Centar radi također subotom i nedjeljom od 10 do 17 sati. Ulaz za mještane Križovca tijekom 2020. godine je slobodan.

U prizemlju zgrade Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam te suvremeno tematsko dječje igralište nazvano Rječica.

Vidimo se u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami!

 

Izvor: http://www.medjimurska-priroda.info/

 

 

 

Arhiva

Kategorije objava