Održani Dani zahvalnosti u Nedelišću

Ponedjeljak, 17. listopada 2016. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli bregi sudjelovao je na jesenskoj manifestaciji Dani zahvalnosti u Nedelišću, čiji je organizator po trinaesti put, član LAG-a, Turistička zajednica Općine Nedelišće. Dani zahvalnosti održani su u subotu, 15. listopada 2016. godine na MESAP-u u Nedelišću uz rekordno velik broj izlagača.

Na čak 80 izlagačkih mjesta predstavnici iz cijelog Međimurja, Varaždinske županije, Koprivničko-križevačke županije, Slovenije i Mađarske izložili su i predstavili plodove svog rada, tradicijske rukotvorine, stare zanate i obrte, ali i bogatu tradicionalnu međimursku gastronomiju. Ove godine uz pomoć dječjih vrtića iz Nedelišća i OŠ Nedelišće pripremljena je bila i izložba dječjih radova na temu „Slikom i tekstom o plodovima zemlje“.

LAG je svoje djelovanje predstavio putem promotivnog info pulta, a na manifestaciji je sudjelovao i veliki broj članova LAG-a. Uz naš pult, predstavljen je i LAG Cetinska krajina te pult Udruge Zora i projekt Moje mjesto u zajednici u kojem je LAG Međimurski doli i bregi suradnička udruga.

Proveden je i izbor najuspješnijih izlagača u kategorijama najljepše uređeni štand, međimursko naj slatko, međimursko naj slano i najatraktivnije kreacije s jesenskim plodovima. Izvan dvorane su svoj doprinos manifestaciji dali članovi Oldtimer kluba Međimurje sa svojim vozilima. U bogatom kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su polaznici Dječjeg vrtića Zvončić Nedelišće, Dječjeg vrtića Zvjezdica Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Mažoretkinje Vrbovca, Limena glazba Vrbovec, KUD Rudine iz Livna, KUD Kraluš Stupnik, KUD Elizabeta iz Jalžabeta, KTD Mošćanci iz Slovenije i Folklorna skupina Zalakaros iz Mađarske.
(Izvor: TZ Nedelišće)

Arhiva

Kategorije objava