Održane fokus grupe projekta Moje mjesto u zajednici

Četvrtak, 22. listopada 2015. | Novosti iz LAG-a

U sklopu projekta Moje mjesto u zajednici, u kojem je LAG Međimurski doli i bregi suradnička udruga, dana 13. i 14. listopada 2015. su održane tri fokus grupe u organizaciji udruge Zora i druge suradničke udruge MURID. Fokus grupe su samo jedna od niza aktivnosti u kojima se u kontaktu s građanima pokušava prepoznati što više stvarnih potreba i problema u lokalnoj zajednici, te definirati način na koji bi željeli da se unaprijedi stvaranje aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva, mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.
Fokus grupama obuhvatili smo predstavnike/ce građana/ki u grupama 25-34, 35-49 i 50+ godina, a moderirao ih je član tima Udruge Zora, Nikola Švenda.
LAG Međimurski doli i bregi je bio domaćin druge fokus grupe koja je održana 14. listopada za dobnu skupinu 50+ godina, a suradnica LAG-a je sudjelovala u fokus grupi održanoj u Udruzi MURID isti dan u sklopu dobne skupine 25-34 godina.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” sufinanciran je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”.

Izvor: Udruga Zora

Arhiva

Kategorije objava