Održana Skupština LAG-a u blagdanskoj atmosferi

Petak, 18. prosinca 2015. | Novosti iz LAG-a

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi održala je svoju 6. sjednicu Skupštine 16. prosinca 2015. godine u konferencijskoj dvorani Termi Sveti Martin. Sjednici je prisustvovalo 60-tak predstavnika članova Skupštine s gostima. Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić otvorila je sjednicu te pozdravila prisutne, nakon čega je pozdravnu riječ prisutnima uputila i Petra Novinščak, zamjenica načelnika Općine Sveti Martin na Muri koja je bila domaćin sjednice. U okviru radnog dijela sjednice donesen je Plan rada LAG-a te Financijski plan LAG-a za 2016. godinu, nakon čega je uslijedilo druženje članova LAG-a.
U 2016. godini LAG Međimurski doli i bregi usmjeriti će svoj rad na postizanje ciljeva određenim u Statutu LAG-a, Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a, te prihvatljivim aktivnostima sukladno Mjeri 19 Programa ruralnog razvoja 2014.-2020 koju provodi. Najvažnija zadaća je završetak procesa izrade i donošenje kvalitetne Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje do 2020. godine. Kvalitetna i odobrena strategija osnova je i uvjet prijave projekata na naredne podmjere Programa ruralnog razvoja, koji su namijenjeni LAG-ovima. Također LAG tijekom 2016. godine planira provoditi i druge projekte koji doprinose cjelokupnom razvoju područja LAG-a. Nastavit će se s uspješnom praksom educiranja i osnaživanja članova LAG-a i stanovništva putem radionica, edukacija, studijskih putovanja i sličnog. Turistički razvoj i promocija područja LAG-a te pronalaženje novih mogućnosti i metoda te poticanje suradnje poduzetništva i civilnog društva, neke su od najvažnijih poveznica svih aktivnosti LAG-a koje će se nastaviti provoditi i u 2016. godini.
LAG i partneri će se zajedničkim snagama truditi biti jedan od kotačića inovativnog pristupa i razvoja ruralnog područja našeg Međimurja.

Na kraju 2015. godine, LAG Međimurski doli i bregi želi svima, u duhu ljubavi i mira, radosne i blagoslovljene božićne blagdane te uspješnu i sretnu Novu 2016. godinu, ispunjenu obiljem svjetlosti, zdravlja i veselja.

Arhiva

Kategorije objava