Održana prva radionica za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a u Lopatincu

Srijeda, 25. studenoga 2015. | Novosti iz LAG-a

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi u procesu je izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi do 2020. godine, kojom će se osigurati preduvjeti za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a iz dostupnih izvora, prvenstveno Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Kako bi se osiguralo partnerstvo što šireg kruga zainteresiranih institucija, poduzetnika, poljoprivrednih gospodarstava, udruga i pojedinaca koji su upoznati s razvojnim problemima i potrebama područja LAG-a održali smo prvu radionicu 24. studenog u Lopatincu. Radionica je bila namijenjena području Općine Sveti Juraj na Bregu, Općini Gornji Mihaljevec, Općini Šenkovec, Općini Nedelišće i Općini Strahoninec.

Radionicu su vodile djelatnice Regionalne razvojne agencije Međimurja, a započela je prezentacijom i raspravom o analitičkoj podlozi područja LAG-a Međimurski doli i bregi kako bi se identificirali razvojni problemi i potrebe s kojima se susreću stanovnici LAG-a. Zatim je uslijedio grupni rad tijekom kojeg je, uz pomoć tridesetak sudionika podijeljenih u radne grupe, raspravom i idejama kreirana radna verzija SWOT analize područja LAG-a (analiza snaga, slabosti, prilika i prijetnji). Na kraju su sudionici od strane predstavnika tvrtke Bercon d.o.o. pozvani na dostavljanje projektnih ideja i inicijativa za bazu projekata Lokalne razvojne strategije LAG-a.

Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić je na kraju zahvalila svima na doprinosu te je naglasila da samo zajedničkim naporima možemo kreirati kvalitetnu strategiju područja LAG-a na kojoj će se temeljiti razvoj područja LAG-a.

Ukoliko ste bili spriječeni sudjelovati na prvoj radionici, obavještavamo Vas da će sljedeća radionica s istom tematikom biti održana u ponedjeljak, 30. studenog 2015. u 17 sati u Kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri.

Arhiva

Kategorije objava