Održana izvještajna Skupština LAG-a u Lopatincu

Utorak, 28. veljače 2017. | Novosti iz LAG-a

U četvrtak, 23. veljače 2017., u Domu mladeži u Lopatincu održana je 11. sjednica Skupštine LAG-a Međimurski doli i bregi uz domaćinstvo Općine Sveti Juraj na Bregu. Uvodnu riječ održala je predsjednica LAG-a Sanja Krištofić koja je otvorila izvještajnu sjednicu i pozdravila pedesetak prisutnih članova.
Nakon što je predsjednik Nadzornog odbora LAG-a Antun Zadravec prisutne izvijestio o pravilnom radu LAG-a, usvojen je Izvještaj Nadzornog odbora Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi za 2016. godinu. Prisutni su također usvojili i Izvještaj o radu Upravnog odbora LAG-a za 2016. godinu.
Predsjednica LAG-a upoznala je članove Skupštine sa radom LAG-a u 2016. godini te je izdvojila najvažnije aktivnosti u toj godini, poput proširenja područja LAG-a na četiri nove općine članice u lipnju 2016. i osiguravanja financijskih sredstava u iznosu od 10.170.580,14 kuna iz Programa ruralnog razvoja RH, a koja će biti namijenjena provedbi Lokalne razvojne strategije, za tekuće troškove i animaciju te za projekte suradnje. Izvještaj o radu LAG-a za 2016. godinu jednoglasno je prihvaćen. Prisutni su također usvojili i Financijski izvještaj LAG-a za 2016., a upoznati su i sa Izvješćem o samoprocjeni o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2016. godinu.
Predsjednica LAG-a se ukratko osvrnula i na buduće aktivnosti i projekte koji očekuju LAG u 2017. godini s naglaskom na organizaciju Drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta u travnju u Svetom Martinu na Muri. Po završetku radnog dijela Skupštine organizirani su prigodni domjenak i druženje članova LAG-a.

Arhiva

Kategorije objava