Održana 5. Skupština LAG-a

Utorak, 23. lipnja 2015. | Novosti iz LAG-a

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi održala je svoju 5. sjednicu Skupštine 17. lipnja 2015. godine u Vinskoj kući Hažić u Jurovčaku, u općini Sveti Martin na Muri. Sjednici je prisustvovalo 70 predstavnika članova i volontera LAG-a te gostiju Skupštine. Predsjednica LAG-a Sanja Krištofić otvorila je sjednicu te pozdravila prisutne, nakon čega je vođenje sjednice preuzelo radno predsjedništvo na čelu s Franjom Makovcem, načelnikom Općine Sveti Martin na Muri koja je bila domaćin sjednice. Na radnom dijelu sjednice usvojen je Statut LAG-a usklađen s novim Zakonom o udrugama, te je izabran likvidator.

Potom je održana dodjela certifikata za polaznike edukacije „Specijalist za pisanje i upravljanje EU projektima“ koju je LAG proveo od siječnja do ožujka 2015. godine za svoje članove, djelatnike i volontere, u trajanju od 120 nastavnih sati. Dvadeset i troje polaznika s područja svih općina u sastavu LAG-a je tijekom edukacije dobilo znanja i vještine kreiranja projektnih ideja te pisanja i provođenja EU projekata. Tijekom travnja i svibnja provedeni su i završni ispiti za koji su svi polaznici morali izraditi jedan projekt, a isti su svi uspješno položili. LAG je edukaciju proveo s motivom osiguravanja uvjeta za što kvalitetnije i uspješnije pisanje i provođenje projekata koji će doprinijeti razvoju ruralnog prostora LAG-a. Certifikate su polaznicima, uz predsjednicu LAG-a, dodijelile Marina Klarić i Ivana Vučićić, predstavnice ustanove WIFI Croatia s kojom je LAG provodio edukaciju.

Nakon svečane dodjele certifikata, predstavljeni su svi članovi LAG-a Međimurski doli i bregi uz prezentaciju koju je koordinirala voditeljica LAG-a Vedrana Horvat, a s ciljem međusobnog upoznavanja članova LAG-a, kvalitetnije suradnje i umrežavanja predstavnika različitih sektora unutar LAG-a te uspješnijeg provođenja LEADER pristupa.

Tijekom prezentacije predstavljeni su i novi članovi Grad Mursko Središće te Općina Podturen, dvije nove jedinice lokalne samouprave u sastavu LAG-a Međimurski doli.

« 1 od 2 »

Arhiva

Kategorije objava