OBJAVLJEN NATJEČAJ “KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA” NAMIJENJEN PODUZETNICIMA U TURIZMU

Petak, 7. travnja 2023. | Otvoreni natječaji

Program Konkurentnost turističkog gospodarstva, Zelena i digitalna tranzicija poduzetnika u turizmu namijenjen je subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) registriranima za ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti. Njima će se dodjeljivati bespovratna sredstva male vrijednosti za podizanje konkurentnosti kroz zelenu i digitalnu tranziciju.

Prihvatljivi korisnici sredstava u okviru mjere za restorane su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) koji imaju registriranu glavnu djelatnost po NKD-u 56,1 – Djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane. Ukupan raspoloživ iznos za ovu mjeru je 1.654.455 eura, najniži iznos potpore koji se može dodijeliti iznosi 6.000,00 eura, a najviši iznos 25.000 eura. Korisnicima su dozvoljena ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju, ulaganje u digitalizaciju i unapređenje radnih procesa.

Unutar mjere B koja je namijenjena agencijama koje su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), koji imaju registriranu Glavnu djelatnost po NKD-u: 79,1 Djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja (turoperatora), dostupno je 400.000 eura, najniži iznos koji se može dodijeliti je 4000 eura, a najviši 8000 eura.

Mjera C prihvatljiva je za subjekte malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) koji imaju registriranu djelatnost prema NKD-u: 50.10 Pomorski i obalni prijevoz putnika. Ukupan iznos za tu mjeru je 600.000 eura, najmanji iznos koji se može tražiti je 6000 eura, a najviši 20.000 eura.

Javni poziv otvoren je od 5. travnja do zaključno 5. svibnja 2023. do 16:00 sati.

Napomena: Prijave su moguće isključivo putem portala eTurizam: https://eturizam.gov.hr/ Prijavu može ispuniti samo osoba koja ima ovlaštenja za zastupanje subjekta u sustavu eGrađani (FINA servis e-ovlaštenja) u suprotnom prijava neće biti važeća.

U svrhu osiguranja ravnopravnosti svih potencijalnih prijavitelja, Ministarstvo turizma i sporta ne može davati prethodna mišljenja o prihvatljivosti prijavitelja, aktivnostima ili troškovima navedenim u prijavi. Sva pitanja vezana uz Javni poziv mogu se postaviti isključivo slanjem upita na adresu elektroničke pošte: [email protected] Prilikom slanja upita u polje Predmet/Subject napisati mjeru za koju se traže informacije (Mjera A, B ili C).

Izvor: TIC / Ministarstvo turizma i sporta

Istaknuta slika: Matija Cerovec-Pušćine

Arhiva

Kategorije objava