Obilježili smo Martinje u Sv. Martinu na Muri

Ponedjeljak, 9. studenoga 2015. | Novosti iz LAG-a

VRSNE KUHARICE LAG-a MEĐIMURSKI DOLI I BREGI

U velikoj proslavi Martinja i gulašijadi u Svetom Martinu na Muri, 7. studenog 2015., sudjelovale su i zaposlenice Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi kuhanjem “LAGovskog” vinskog gulaša kojim su osvojile visoko 3. mjesto u konkurenciji 40-tak odličnih gulaša.

Općina i Turistička zajednica Sveti Martin na Muri su i ove godine povodom Martinja organizirale gastronomsko natjecanje u kuhanju Martinskog vinskog gulaša uz bogat popratni zabavno – kulturni program. U međunarodnom gastronomskom natjecanju sudjelovalo je četerdesetak ekipa iz Međimurja, Mađarske i Slovenije.

« 1 od 7 »

Martinje je proslavljeno na tradicionalni način u subotu 07. studenog i u Nedelišću, a atmosferu možete doživjeti ovdje.

U “gradu rudara” Murskom Središću je u petak 06. studenog također obilježeno Martinje prigodnim programom, a galeriju možete pogledati ovdje.

Proslave Martinja još uvijek traju na području LAG-a pa Vas pozivamo da, ukoliko već niste, proslavite najpopularniji vinski “praznik”.

U općini Štrigovi proslava Martinja odvijat će se na Međimurskoj vinskoj cesti od 07.11.2015. do 14.11.2015. po štrigovskim bregima i vinskim kućama. Program možete pogledati ovdje.
Veliko Martinje u Svetom Martinu na Muri traje do 14. studenog 2015. godine. Cijeli program možete pogledati ovdje.

Izaberite neku lokaciju i proslavite Martinje kak se spada! 🙂

Arhiva

Kategorije objava