Obilježen Svjetski dan jabuke u Svetom Martinu na Muri

Ponedjeljak, 24. listopada 2016. | Novosti iz LAG-a

Povodom Svjetskog dana jabuka 20. listopada 2016. u galeriji Općine Sveti Martin na Muri otvorena je Izložba starinskih i novih sorti jabuka. Izložba je započela u 11 sati u organizaciji Udruge voćara, vinogradara i povrćara Sveti Martin na Muri, a u suradnji sa LAG-om Međimurski doli i bregi te Savjetodavnom službom. Nakon prigodnih recitacija koje su izveli učenici OŠ Sveti Martin na Muri, te pozdravne riječi domaćina Mladena Dobranića, predstavnik Savjetodavne službe mr. sc. Milorad Šubić otvorio je izložbu. Nakon otvorenja izložbe okupljeni su imali mogućnost razgledavanja izložbe, degustacije jabuka te proizvoda od jabuka.

Na izložbi su sudjelovali OPG Mladen Dobranić iz Brezovca te članovi Udruge voćara, vinogradara i povrćara Sveti Martin na Muri, Agromeđimurje d.d., LAG Međimurski doli i bregi s promotivnim materijalima te Učenička zadruga Tinček Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

Povodom Svjetskog dana jabuka održana su i predavanja Savjetodavne službe „Dopunske djelatnosti na OPG-u“ i „Mjere ruralnog razvoja“ koje su održale Ljiljana Kocen, dipl. ing. agr. i Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing. agr.

Arhiva

Kategorije objava