Obilježen Svjetski dan jabuke u Sv. Martinu na Muri

Petak, 30. listopada 2015. | Novosti iz LAG-a

Svjetski dan jabuke obilježen je 20. listopada Izložbom jabuka u Galeriji Općine Sveti Martin na Muri, u organizaciji Udruge voćara, vinogradara i povrćara iz Svetog Martina na Muri, LAG-a Međimurski doli i bregi te Savjetodavne poljoprivredne službe u koordinaciji Mladena Dobranića, koji je idejni začetnik događanja. Tema izložbe je bila predstavljanje starinskih i novih sorata jabuka.

IMG_3807

Na otvorenju izložbe, nakon prigodnih recitacija učenica OŠ Sveti Martin na Muri, okupljene su pozdravili načelnik Svetog Martina na Muri Franjo Makovec, župan Međimurske županije Matija Posavec, Milorad Šubić iz Savjetodavne službe te domaćin Mladen Dobranić.

Na izložbi su se uz Udrugu voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri, predstavili još i Agromeđimurje d.d. Čakovec, Međimurska udruga za integriranu proizvodnju voća, OPG Mladen Dobranić iz Brezovca, OPG Stanko Trstenjak iz Marofa, Stare hrvatske voćke – Pavao Kovačić i Zdenka Horvatić, Mladen Srnec iz Malog Mihaljevca, ali i Učenička zadruga Tinček Osnovne škole Sveti Martin na Muri.

U sklopu Svjetskog dana jabuke organizirano je i predavanje Natalije Peter – Hunjadi iz Savjetodavne poljoprivredne službe u Čakovcu na temu Koraci do eko znaka.

Arhiva

Kategorije objava