Naučite vještinu naših baka i očuvajte tradiciju – naučite plesti cekare!

Petak, 13. studenoga 2020. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi najavljuje prvu u nizu praktičnu radionicu pletenja cekara i uporabnih predmeta od komušine, koja će se održati u Kući za odmor Lina u Pleškovcu (Pleškovec 154a) u srijedu, 25. studenog 2020. od 17h (planirano trajanje cca 3 sata).

Praktični dio radionice će voditi iskusne cekerašice iz udruga s područja Općine Nedelišće, a zanimljivosti vezane uz pletenja cekara će prezentirati stručnjakinja Muzeja Međimurja Čakovec.

Za sudjelovanje na radionici obavezna je prijava, a svi zainteresirani šalju svoje podatke (ime i prezime, kontakt mobitel/e-mail, mjesto odakle dolaze) putem e-maila [email protected], a prijava je moguća i putem mobitela 098/9323599. BROJ SUDIONIKA JE OGRANIČEN (prijave se zaprimaju do popunjavanja mjesta).

Za svaku radionicu osiguran je sav potreban materijal i pribor za praktičan rad.

Organizator će se pobrinuti za poštivanje svih epidemioloških mjera.

Cilj provedbe radionica je zaštita i prijenos vještine nematerijalne kulturne baštine na mlađe naraštaje na cijelom području LAG-a Međimurski doli i bregi; kreiranje unikatnih predmeta i suvenira i promocija područja LAG-a Međimurski doli i bregi.

Ciklus edukativnih radionica “Cekari – tradicija na moderan način” organizira LAG Međimurski doli i bregi u sklopu provedbe projekta suradnje LAG-ova „Turizmom razvijamo područje“, a koji je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međuteritorijalni projekt suradnje „Turizmom razvijamo područje“.

Arhiva

Kategorije objava