Natječaj za provedbu tipa operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”

Ponedjeljak, 4. lipnja 2018. | Otvoreni natječaji

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ – objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka i natječaj za provedbu operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima – objekti za proizvodnju ulja.

Svrha natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po svakom natječaju (mini mljekare i uljare) iznosi 75.000.000 kuna.

Prihvatljivi korisnici su: fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda; fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu (uvjet: najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu moraju biti registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda); proizvođačke organizacije.

U sklopu Natječaja za objekte za proizvodnju ulja prihvatljivi su projekti za proizvodnju ulja od: maslina, tikva (buča) uljarica i voća uključujući koštice (sjemenke) grožđa.

Vrijednost potpore po projektu za ulaganje u objekte za proizvodnju ulja iznosi od 15.000 EUR do 400.000 EUR.

Vrijednost potpore po projektu za ulaganje u objekte za preradu mlijeka iznosi od 15.000 EUR do 1.000.000 EUR.

Najviša vrijednost potpore po projektu za korisnike početnike iznosi do 200.000 EUR.

Rokovi za oba Natječaja:

Rok za podnošenje prvog dijela zahtjeva za potporu: od 23. srpnja 2018. godine od 12:00 sati do 21. rujna 2018. godine do 12:00 sati.

Rok za podnošenje drugog dijela zahtjeva za potporu: najkasnije u roku od 8 mjeseci od dana sklapanja ugovora o financiranju.

Više o tome:

Arhiva

Kategorije objava