Najavljujemo Urbanovo 2024.

Srijeda, 8. svibnja 2024. | Novosti iz LAG-a

Najavljujemo URBANOVO 2024. – najveću međunarodnu izložbu vina i vinogradarske opreme u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja će se održati u Štrigovi od 17. do 19. svibnja 2024. godine. URBANOVO će i ove godine u svojem 22. izdanju ponovno opravdati imidž jednog od najznačajnijih događanja u Hrvatskoj, zbog čega ima potporu resornih ministarstava, Hrvatske turističke zajednice te Međimurske županije.

Manifestacija je započela Međunarodnim ocjenjivanjem vina koje se održavalo 3. i 4. svibnja u restoranu Terbotz u Železnoj Gori. U tijeku je i Urbanovo Gurman tjedan koji traje od 3. do 19. svibnja, tijekom kojeg restorani uključeni u projekt nude hranu sljubljenu s vrhunskim vinima naših vinara.

Središnji događaj Urbanova je Festival pušipela koji započinje u petak, 17. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi i trajat će do nedjelje, 19. svibnja. Županija partner Festivala je Primorsko-goranska županija, koja će također predstaviti svoja vina.

Prvog dana Festivala, u Termama Sveti Martin ispred puba Potkova održat će se „Wine & smile kviz“ s vinarima te poznatim blogerima i influencerima pod voditeljskom palicom stand up komičara Gorana Vugrinca.

Zanimljiv će događaj svakako biti „Cooking show by Bajzovi dvori & Tomislav Špiček“, koji će se održati drugog dana Festivala pušipela.

Posjetitelji će kroz tri dana moći degustirati više od 170 etiketa vrhunskih vina iz 24 vinarije Udruge Hortus Croatiae, a ulaznice za Festival pušipela mogu se kupiti po cijeni od 25€ preko sustava Eventim putem njihovog web shopa ili na samom ulazu u dvoranu.

Novost je animacija za djecu posljednji dan Festivala, u nedjelju 19. svibnja, ali i Svjetska izložba karikatura s vinskom tematikom. Novitet je i Urbanovo vlak koji ide iz Zagreba s glavnog kolodvora do kolodvora u Čakovcu, a nakon toga posjetitelji će se voziti busevima do Štrigove.

DETALJAN PROGRAM

Budite i vi dio ovogodišnjeg izdanja manifestacije URBANOVO!

Izvor: urbanovo.hr

Arhiva

Kategorije objava