Najavljujemo predavanje “Kako pokrenuti OPG i ostvariti poljoprivredne poticaje”

Utorak, 17. svibnja 2016. | Novosti iz LAG-a

Pozivamo vas na predavanje u utorak, 24.5.2016.

“Kako pokrenuti OPG i kako ostvariti poljoprivredne poticaje”

LAG Međimurski doli i bregi i Udruga Zora pozivaju Vas na predavanje “Kako pokrenuti OPG (Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) i kako ostvariti poljoprivredne poticaje” koje će se održati u utorak 24.5.2016. s početkom u 18 sati u konferencijskoj dvorani MESAP-a (Ul. Josipa Marčeca 27, 40305 Nedelišće).

Istraživanje “Moje mjesto u zajednici” u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela za područje Međimurske županije, a u sklopu kojeg smo istraživali potrebe naših stanovnika/ca ispostavilo se da je prioritetna potreba Poticanje zaposlenosti i gospodarstva: (1) zaštita radničkih prava, (2) poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te (3) edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja.

Temeljem rezultata istraživanja organiziramo ovo zanimljivo predavanje koje će održati predstavnice Savjetodavne službe Ljiljana Kocen, dipl. ing. agr. i Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing.agr., a na kojem će biti predstavljene osnovne informacije vezane za otvaranje OPG-a i mogućnost ostvarenja izravnih potpora kao i obveze koje OPG treba pritom ispuniti.
Budući da je Međimurska županija veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu, otvaranje i djelovanje OPG-a isto tako pruža i mogućnost samozapošljavanja i stvaranje radnih mjesta.

Edukativnim aktivnostima koje udruga Zora organizira i koje će organizirati cijele 2016. u suradnji s lokalnim suradnicima projekta “Moje mjesto u zajednici”, LAG-om Međimurski doli i bregi, nastoji se građanima pružiti što više informacija kako bi utjecali na promjenu stanja koje moje-mjesto-u-zajednici-logo-tekst-dolje-300x258je utvrđeno istraživanjem. Samo informirani građani mogu ostvariti svoja prava, a samim time zajednički možemo stvarati bolju lokalnu zajednicu.

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli, a pozivamo vas da dođete i sa konkretnim pitanjima vezano uz temu.

Svi sudionici će dobiti i svoj primjerak brošure “Moje mjesto u zajednici” koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog i sl. vezano uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno. Brošuru možete pročitati i preuzeti OVDJE.

Također, pozivamo vas i na Dane otvorenih vrata LAG-a Međimurski doli i bregi od 23. do 25. svibnja u uredu LAG-a u Nedelišću od 09:00 do 15:00 sati uz prezentaciju djelovanja LAG-a te savjetovanje o mjerama Programa ruralnog razvoja i drugim izvorima financiranja razvojnih projekata. Pozivamo sve zainteresirane da upoznaju rad LAG-a i saznaju korisne informacije.

Projekt “Moje mjesto u zajednici” je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju “Demokratizacija i ljudska prava”.

Autor naslovne fotografije: Nikola Tomašić

Arhiva

Kategorije objava