Nagrađena kvaliteta proizvoda članova LAG-a

Utorak, 27. listopada 2020. | Novosti iz LAG-a

Međimurje – regija izvrsnih vina i pjenušaca

Međimurski vinari, među njima nekoliko članova LAG-a Međimurski doli i bregi, sudjelovali su na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards 2020. Veliki uspjeh su postigli međimurski pjenušci pa je tako Urban white vinarije Štampar osvojio zlatnu medalju na najvećem 17. po redu Decanter World Wine Awardsu, što je Međimurju osiguralo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima u Hrvatskoj, a zanimljivo je da je pjenušac rađen od autohtone međimurske sorte pušipel.

Osim pjenušaca, međimurski vinari su za vina osvojili ukupno sedam srebrnih, šest brončanih nagrada te priznanje commended vina s preporukom. Od članova LAG-a, vina nagrađena srebrom su Lovrec Izborna Berba Bobica Traminac Mirisavi 2018. i Hažić Sauvignon 2019., broncom Hažić za Barrique Chardonnay 2018., Preiner za Pušipel Classic 2019. te Dvanajščak-Kozol za čak tri izvrsna vina: Pušipel Classic 2019., Pušipel Prestige 2017. i Crni Pinot 2016., dok je nagrada u kategoriji commended (preporuka) pripala Pušipelu Classic 2019. vinarije Štampar.

Nagrađeni pčelari

U okviru Dana meda u Osijeku je krajem rujna održano 25. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda, a međimurski med ponovno je potvrdio svoju kvalitetu. Između stotinjak uzoraka meda iz svih krajeva Hrvatske, našlo ih se ukupno pet iz Međimurja.

Od članova LAG-a, nagradom se može pohvaliti OPG Željko Trupković koji je u kategoriji bagremovog meda osvojio zlato te zauzeo drugo i treće mjesto. Kvaliteta međimurskoga meda nadaleko je poznata, a kontinuiran pristup brizi prema pčelama i košnicama te sustavno usavršavanje znanja o postupanju s medom, svrstali su međimurski med među najtraženiji na tržištu.

Kvalitetni sokovi od bobičastog voća

Na šestom po redu Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda, održanog u rujnu u Zagrebu, provedeno je i ocjenjivanje proizvoda prerade biljnog podrijetla u organizaciji Ministarstva poljoprivrede.

Član LAG-a OPG Spomenka Sarač je na ocjenjivanju sudjelovala s nekoliko proizvoda, a kvaliteta je nagrađena sa srebrnom diplomom za sok od aronije, te priznanjem za vitaminsku bombu (sok od 6 vrsta voća) što je inovativan proizvod.

Arhiva

Kategorije objava