Na prezentacijama zakona za udruge sudjelovalo 120 predstavnika udruga iz našeg LAG-a

Petak, 11. srpnja 2014. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi održao je drugu Prezentaciju novog normativnog i regulatornog okvira za rad udruga i neprofitnih organizacija za predstavnike udruga i neprofitnih organizacija s područja LAG-a Međimurski doli i bregi (općine Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnica, Strahoninec, Sv. Juraj na Bregu, Sv. Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova).

Nakon Nedelišća, prezentacija je održana u srijedu 09. srpnja 2014. godine i u Domu mladeži u Lopatincu, na kojoj je prisustvovalo 60 predstavnika udruga s područja LAG-a. Na obje prezentacije sudjelovalo je ukupno 120 osoba iz udruga i neprofitnih organizacija s područja LAG-a, a time je ostvaren cilj jačanja kapaciteta i educiranja civilnog sektora, odnosno udruga koje čine najveći dio članstva u LAG-u Međimurski doli i bregi i koje dobivaju sve značajniju ulogu u pokretanju ruralnog razvoja.

U Lopatincu je okupljene pozdravio član Upravnog odbora LAG-a Anđelko Nagrajsalović, načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu. Zatim je voditeljica LAG-a Vedrana Horvat okupljenima predstavila djelovanje i aktivnosti LAG-a Međimurski doli i bregi, te LEADER pristup koji je temelj za rad LAG-ova u Europskoj uniji. Prezentaciju novog normativnog i regulatornog okvira za rad udruga i neprofitnih organizacija su održali Darko Ciglar i Sandra Magdalenić iz Autonomnog centra – ACT Čakovec.

Prezentacija je sufinancirana sredstvima pretpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER.

Arhiva

Kategorije objava