Na području LAG-a održano Međužupanijsko stručno vijeće profesora biologije srednjih škola

Srijeda, 8. srpnja 2020. | Novosti iz LAG-a

U ponedjeljak, 29. lipnja 2020., održano je Međužupanijsko stručno vijeće profesora biologije srednjih škola sa područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Stručni skup započeo je posjetom Voćnjaku starih sorti jabuka u Brezovcu uz stručno vođenje Mladena Dobranića. Uređenje i nadogradnju postojećeg voćnjaka starih sorti jabuka, s ciljem održive turističke valorizacije, LAG Međimurski doli i bregi proveo je u sklopu projekta ECool-Tour sufinanciranog sredstvima programa prekogranične suradnje Interreg SI-HR. U sklopu aktivnosti projekta ECool-Tour „Vođeni obilazak voćnjaka starih sorti jabuka u Brezovcu“ u voćnjaku su postavljeni sjenica i spremište za spremanje alata, prostor za prodaju prerađevina od ekološke jabuke. Postavljena je i starinska drvena preša za jabuke na kojoj se demonstrira proces prerade ekološke jabuke, te je nabavljen ručni poljoprivredni alat za posjetioce. Duž voćnjaka postavljene su informativne ploče sa zanimljivostima o starim sortama jabuka te drvene klupice za odmor posjetitelja.

Stručni skup profesora biologije srednjih škola nastavio se nakon voćnjaka na području LAG-a Međimurski doli i bregi. Tako su sudionici stručnog skupa posjetili poučnu stazu kod mlina na Muri i Ergelu međimurskog konja. Skup se završio posjetom u novouređenom i nedavno otvorenom Centru za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu.

Search

Arhiva

Kategorije objava