Mreža za ruralni razvoj održala godišnji sastanak sa svojim članovima

Petak, 29. studenoga 2019. | Novosti iz LAG-a

Dana 28. studenoga 2019. godine u Zagrebu održan je godišnji sastanak članstva Mreže za ruralni razvoj na kojem su sudjelovali predstavnici LAG-ova, udruga, zadruga, obrazovnih ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave, OPG-ova, razvojnih agencija, neprofitnih organizacija te ostalih predstavnika  koji su članovi Mreže.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti koje je Mreža provela tijekom 2019., informacije o provedbi Poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana MRR 2014.- 2020., godišnji provedbeni akcijski plan Mreže za 2019. godinu. Predstavljen je i plan budućih aktivnosti, novi vizualni identitet Mreže te novi naziv Mreže – Nacionalna ruralna mreža čime se hrvatska Mreža približava ostalim europskim mrežama i nomenklaturi iz Programa ruralnog razvoja.

 

U sklopu sastanka održan je i prvi sastanak novoosnovanih tematskih radnih skupina u okviru Mreže; ”LEADER/CLLD – lokalni razvoj pod vodstvom zajednice”  i ”Klima, okoliš i priroda”  koje su osnovane temeljem zajedničkog interesa dionika, s ciljem dostave prijedloga poboljšanja provedbe Programa ruralnog razvoja, vezano uz temu osnivanja.

Na osnivačkom sastanku članovi tematskih radnih skupina odabrani su predsjednici i tajnici tematskih radnih skupina.

LAG Međimurski doli i bregi član je upravljačkog odbora Mreže – Nacionalne ruralne mreže te aktivno sudjeluje u kreiranju aktivnosti i odluka neophodnih za provedbu Programa ruralnog razvoja RH.

 

Arhiva

Kategorije objava