Manifestacija ”Naše domaće, sada i ubuduće” u LifeClass Termama Sveti Martin

Ponedjeljak, 12. ožujka 2018. | Novosti iz LAG-a

U LifeClass Termama Sveti Martin 09. ožujka 2018. održana je manifestacija ”Naše domaće, sada i ubuduće”. Inicijativa je to Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja služi predstavljanju poljoprivrednih proizvođača i njihovih prepoznatljivih proizvoda. Lokalnu poljoprivrednu proizvodnju specifičnu za Međimurje predstavljalo oko 40 izlagača, među njima i mnogi članovi LAG-a Međimurski doli i bregi.

Otvorenju manifestacije prisustvovali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. Naglasili su da Međimurje ima odlične primjere mladih uspješnih ljudi koji vrhunski žive od poljoprivrede, ali i jednako tako dobre stručne službe, razvojnu agenciju, LAG-ove i konzultante. Na radnom ručku s ministrom posjetitelji su mogli kušati proizvode s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka, te brašno i kruh s hrvatskih polja kao i autohtone proizvode zaštićene u EU.

U sklopu manifestacije pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić i ravnateljica APPRRR Matilda Copić održali su radionicu za zainteresirane poljoprivrednike, predstavnike JLS, LAG-ova i konzultanata o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja RH.

Programe ovakvog tipa Ministarstvo poljoprivrede i HPA provode od 2009. godine, s ciljem promocije oznaka kvalitete, ali i s jasnim porukama – kupujte svježe, kvalitetne i kontrolirane proizvode domaćeg poljoprivrednog prehrambenog sektora. Projekt „Naše domaće, sada i ubuduće“ nakon Svetog Martina na Muri obići će cijelu Hrvatsku.

 

Arhiva

Kategorije objava