LAG uključen u projekt “Moje mjesto u zajednici”

Utorak, 29. rujna 2015. | Novosti iz LAG-a

LAG je kao suradnička udruga uključen u projekt “Moje mjesto u zajednici” koji provodi Udruga Zora sa partnerima Centrom za održivi razvoj i udrugom K-Zona, te suradničkim udrugama: MURID, LAG Međimurski doli i bregi, Domino, Hollaback! Croatia, Dalmatinski odbor solidarnosti i Udruga mladih “Mladi u EU”.
U sklopu projekta “Moje mjesto u zajednici”, od 14. do 17.9.2015. održana je zagovaračka edukacija izgradnje kapaciteta umreženih udruga i razmjena znanja i dobrih praksi. Sudjelovalo je ukupno 14 predstavnika iz udruga uključenih u projekt. Edukaciju o zagovaranju vodio je Gordan Bosanac iz Centra za mirovne studije, a edukacija je održana u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici.
Zahvaljujući razmjeni znanja i edukaciji postavljeni su dobri temelji za daljnju provedbu projekta “Moje mjesto u zajednici”.

Ukratko o projektu “Moje mjesto u zajednici”:
Kroz pažljivo isplanirane aktivnosti odgovaramo na glavne prepoznate probleme u našim zajednicama – prvo ih determinirajući istraživanjem, a zatim provodeći sa građanima zagovaračke kampanje kreirane oko definiranih prioritetnih potreba naše lokalne zajednice vezane uz društvenu nejednakost, rodnu neravnopravnost i socijalnu pravdu.
Inovativnim zagovaračkim alatima jačamo i uključujemo građane, monitoriramo djelovanje lokalnih donositelja odluka i pridonosimo stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava.
Izvor: www.udrugazora.hr

Projekt “Moje mjesto u zajednici” provodi Udruga Zora sa partnerima Centrom za održivi razvoj i udrugom K-Zona, te suradnicima udrugama MURID, LAG Međimurski doli i bregi, Domino, Hollaback! Croatia, Dalmatinski odbor solidarnosti i Udruga mladih “Mladi u EU”, a sufinanciran je od Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.
Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, u sklopu natječaja “Demokratizacija i ljudska prava”.

Arhiva

Kategorije objava