LAG sudjelovao na Skupštini i radionici Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Đurđevcu

Utorak, 12. prosinca 2017. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je 08. prosinca 2017. u Đurđevcu na Skupštini Hrvatske mreže za ruralni razvoj i na Radionici o usklađivanju strategija LAG-ova i budućnosti lokalnog razvoja vođenog zajednicom 2021. – 2027. Organizator radionice bila je Hrvatska mreža za ruralni razvoj, u suradnji s LAG-om Podravina.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini članovi HMRR-a usvojili su Plan rada za 2018., Financijski plan za 2018. i novi Statut mreže. Albert Varga, predsjednik HMRR-a, prezentirao je i planirane aktivnosti koje će se provoditi u 2018. godini.

Nakon Skupštine održana je radionica u čijem je prvom dijelu Mihaela Lončar, voditeljica LAG-a Podravina, predstavila primjer usklađene lokalne razvojne strategije svog LAG-a, pri čemu su ostali predstavnici LAG-ova iznosili svoje preporuke i iskustva s usklađivanjem LRS nakon izmjena Pravilnika o provedbi podmjera Mjere 19.

U drugom dijelu radionice su Albert Varga i Lidija Pavić-Rogošić, članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, sudionicima predstavili novi europski CLLD model za razdoblje 2021.-2027., kao i mišljenje Europskog gospodarskog socijalnog odbora o novom CLLD modelu. Na kraju je predsjednik HMRR-a najavio kampanju za uspostavu kontinentalnih FLAG-ova u Republici Hrvatskoj.

Sudionici radionice imali su prilike kušati domaće podravske sireve i vina iz lokalnih vinarija na degustaciji koju je organizirao LAG Podravina. Također, mogli su sudjelovati u obilasku Starog grada i Interpretacijskog centra Muzeja Grada Đurđevca, te se upoznati s bogatom poviješću i kulturno-umjetničkom baštinom Podravine.

 

 

Izvor slika: LAG MDIB/HMRR

Arhiva

Kategorije objava