LAG sudjelovao na konferenciji projekta EU Baranja: “Kako vratiti mlade u ruralni prostor?”

Petak, 27. travnja 2018. | Novosti iz LAG-a

Na poziv LAG-a Baranja27. travnja 2018. godine, LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je na konferenciji projekta “EU Baranja“, u Etnoselu belomanastirskog Hotela Patria.

Tema konferencije bila je “Kako vratiti mlade u ruralni prostor?“, a Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a, i Jelena  Berečić, direktorica operacija i ljudskih resursa u Termama Sveti Martin, bile su jedne od govornika na panelima te iznosile primjere, inovativne načine poslovanja i djelovanja, svaka u svom području djelovanja.

Kroz dvije iznimno kvalitetne panel-diskusije predstavnici javnih institucija i akademske zajednice, zajedno s mladim poljoprivrednicima, pokušali su dati zaključke i smjernice za kreiranje javnih politikā koje mogu utjecati na sprečavanje demografskog odljeva koji je pogodio prostor cijele Republike Hrvatske.

U oba panela sa temama Održivi ruralni turizam – mogućnost za demografsku obnovu” i Poljoprivreda – tema koja spaja javne institucije, LAG-ove i mlade poljoprivrednike, govornici su, svako iz svog područja djelovanja, zaključili kako se sinergijskim radom, aktivnim savjetovanjem i mentoriranjem mladih može doprinijeti da mladi svoje poslovne ideje iz područja turizma pokušaju realizirati u Baranji. Preduvjet za to je proaktivno djelovanje mladih i njihovo slobodnije traženje pomoći i informacija od javnih institucija i akademske zajednice.

Izlaganjem primjera dobre prakse samih mladih poljoprivrednika, zaključili su da je poljoprivreda u ruralnim područjima ogroman prostor za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih koji treba pametno iskoristiti.

Po završetku drugog panela uslijedio je baranjski ručak i kratko druženje, a nakon toga održana je radionica za LAG-ove na temu statusa provedbe LAG Natječaja.

Arhiva

Kategorije objava