LAG sudjelovao na Danima Frkanovca

Ponedjeljak, 24. srpnja 2017. | Novosti iz LAG-a

Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi su sudjelovale na Danima Frkanovca koji su održani od 22. do 23. srpnja u organizaciji člana LAG-a Udruge Frkanovčani. Dani Frkanovca su gastronomska, kulturna, edukativna i zabavna priredba koja okuplja velik broj sudionika, posjetitelja i gostiju iz cijelog područja Hrvatske.

Prvi dan manifestacije održani su likovna kolonija i “Frkanovski sejem” na kojem su se predstavili domaći OPG-ovi i mali obrti. Najveću pozornost privuklo je kulinarsko natjecanje “Frkanovski tajerček” na kojem se natjecalo 15 ekipa koje su predstavljale udruge s područja Međimurja. Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u vožnji kočijom, predstavljen je geocaching projekt i drugi sadržaji, a sam program su u subotu vodili KUD Gruntovčani iz udruge Sigečko srce iz Sigeca, koji su uz britke dosjetke i humor donijeli mnogo smijeha. Gruntovčani su u subotnje večer održali i predstavu “Bogatun il Dudek zanavek”, dok je nedjelja bila rezervirana za kulturni program, tradicionalne zanate i nastupe međimurskih KUD-ova.

Frkanovski sejem je okupio domaće proizvođače na kojem su sudjelovali i članovi LAG-a: OPG Rajka Čekunec, OPG Preložnjak Christian i Udruga voćara, vinogradara i povrćara Sveti Martin na Muri.

Arhiva

Kategorije objava