LAG partner na projektu AAA LEADER

Utorak, 22. rujna 2015. | Novosti iz LAG-a

Kao partner na projektu „AAA LEADER – JOINT PROJEKT“ predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su na dvodnevnoj radionici u organizaciji nositelja projekta LAG-a Podravine. Ovaj projekt financiran je od strane Alpe-Saveza-Jadran, Koprivničko-križevačke županije i LAG-a „PODRAVINA”, a radionici su prisustvovali ostali domaći i inozemni partneri iz Austrije i Slovenije.
Radionice su održane 10. i 11. rujna 2015. godine u Hotelu Picok u Đurđevcu.
Cilj projekta bio je organizacija skupa predstavnika LAG-ova sa svrhom umrežavanja, predstavljanja i dogovora oko budućih projektnih ideja. Kroz dvodnevne su se radionice prisutni sudionici educirali o mogućnostima djelovanja LAG-ova i suradnje u regiji, dobili su uvid u primjere dobre prakse, kreirali nove projektne ideje kroz radionicu i upoznali područje Podravine, odnosno kulturne i turističke znamenitosti regije.
Prisutne su prije početka radionice pozdravili Mladen Mađer, dopredsjednik LAG-a Podravina, Darko Sobota, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i Thomas Pseiner iz Alpe Jadran Saveza. U slijedećem dijelu predstavili su se ispred domaćina Vladimir Šadek , voditelj odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Koprivničko-križevačke županije, Martin Mahović ispred Grada Đurđevca te voditeljica LAG-a Podravina Mihaela Lončar.
Nakon uvodnog dijela i pozdravnih riječi, Tugomir Majdak predstavio je ciljeve i djelovanje Mreže za održivi razvoj Republike Hrvatske, a Marina Dimić Vugec iz Udruge ODRAZ predstavila je program CLLD – Lokalni razvoj vođen zajednicom. Zatim je uslijedila prezentacija LAG-ova koji su sudjelovali na radionici s ciljem međusobnog upoznavanja i povezivanja.
Drugi dan održana je radionica o suradnji među LAG-ovima i osmišljavanju zajedničkog projektnog prijedloga u okviru lokalne razvojne strategije i to tematski po grupama na temu poljoprivrede, kulture i ruralnog turizma koju je koordinirala Marina Koprivnjak iz Hrvatske mreže za ruralni razvoj. Zatim je uslijedilo predstavljanje rezultata radionica i inicijativa za buduću suradnju, donošenje zaključaka i završna rasprava.
Na radionicama su sudjelovali Generalsekretariat Der Alpen-Adria-Allianz, Lag Oststeierisches Kernland, Wirtschaftskammer Burgenland Regionalstelle Güssing, Hrvatska gospodarska agencija u Gradišću, Lag Gorenjska Košarica, Lag Mdd, Las Prlekija, Lag Međimurski doli i bregi, Lag Prizag, Lag Izvor, Lag Adrion, Lag Marinianis, Odraz, Hmrr – Hrvatska mreža za ruralni razvoj, Mreža za održivi razvoj Hrvatske, Koprivničko-Križevačka županija, Pora – Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra” Koprivnica, Folklorni ansambl Koprivnica, Grad Đurđevac i Lag „Podravina”.
Sudionici radionica su nakon radnog dijela posjetili kulturno-povijesne destinacije Podravine: crkvu u Molvama, Galeriju Hlebine, Đurđevačku vinsku cestu – posjet OPG-u Matočec i Stari Grad u Đurđevcu. LAG-ovi su razmijenili kontakte i dogovorili buduću suradnju.

Arhiva

Kategorije objava