LAG-ovi na EU forumu o lokalnom razvoju

Petak, 19. rujna 2014. | Novosti iz LAG-a

Predsjednica i voditeljica LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su na EU forumu o lokalnom razvoju održanom u Vrboskoj na otoku Hvaru od 10. do 13. rujna 2014. koji je organizirala britanska tvrtka Catalys. Forum je bio namijenjen razvoju LEADER programa u Hrvatskoj, a sudionici iz cijele regije raspravljali su o razvoju različitih pristupa lokalnom razvoju u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Koordinator EU foruma bio je Ian Baker (Catalys), a osim spomenutog predavači Ivan Ciprijan (Ministarstvo poljoprivrede), Ivana Laginja (UNDP), Bojana Markotić-Krstinić i Marija Kuljerić (LEADER mreža Hrvatske) i Sanela Klarić (Green Council).

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede prezentirao je Program ruralnog razvoja 2014-2020 i aktualno stanje provedbe LEADER mjere u Hrvatskoj, a tijekom foruma raspravljalo se i o razvoju lokalnih akcijskih grupa, razvoju projekata, međunarodnoj suradnji i drugim aktualnim pitanjima i problemima koji muče LAG-ove. U pauzama između predavanja predstavnici LAG-ova imali su prilike za razmjenu iskustava i uspostavu suradnje.

Arhiva

Kategorije objava