LAG-ovi na edukativnoj radionici LEADER mreže Hrvatske

Srijeda, 1. rujna 2021. | Novosti iz LAG-a

Pretposljednji tjedan kolovoza održano je još jedno radno okupljanje hrvatskih LAG-ova, ovaj put na karlovačkom području u organizaciji LEADER mreže Hrvatske, u suradnji s LAG-om Vallis Colapis kao domaćinom. Radionica pod nazivom „Razvoj primjene CLLD-a u RH jačanjem multisektorske suradnje“ održana je u terminu 25.-27. kolovoza 2021. u Hotelu Frankopan u Dugoj Resi.

Na radionici su sudjelovale i predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi, a teme koje su obuhvaćene su: Prezentacija projekta suradnje „LAG Akademija“; Animacija multisektorskih dionika i mogućnosti umrežavanja na razini lokalne zajednice – interaktivna radionica; Primjena načela CLLD-a u formiranju lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu i pripremi strategija jačanjem suradnje multisektorskih razvojnih dionika; Mogućnosti primjene CLLD-a za održiv razvoj slatkovodne resursne osnove u unutrašnjosti RH, a organiziran je i terenski obilazak područja LAG-a Vallis Colapis  u sklopu kojeg su prikazani primjeri dobre prakse razvoja održivog korištenja slatkovodnih razvojnih resursa.

Ovo je bila još jedna u nizu edukativna aktivnost mreže koja okuplja većinu hrvatskih LAG-ova i FLAG-ova, a koja je bitna za kontinuirano jačanje kapaciteta koji upravljaju ruralnim razvojem lokalnih zajednica u kojima djeluju LAG-ovi i FLAG-ovi.

Nove objave

Arhiva

Kategorije objava