LAG organizirao radionicu i radni sastanak za jačanje kapaciteta za ruralni razvoj kroz LRS

Četvrtak, 19. studenoga 2015. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je 14. studenog organizirao radionicu „Jačanje kapaciteta za ruralni razvoj kroz lokalnu razvojnu strategiju LAG-a“ u konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću.

U sklopu radionice održana su predavanja „Uloga LAG-a u ruralnom razvoju kroz izradu i provođenje lokalne razvojne strategije“ (predavač Vedrana Horvat, LAG Međimurski doli i bregi); „Strateško planiranje za lokalne akcijske grupe i proces izrade lokalne razvojne strategije“ (predavač Ana Kralj, REDEA d.o.o.); „Predstavljanje Mjere 6 Programa ruralnog razvoja „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ s naglaskom na Podmjeru 6.1. u okviru LRS“ (predavač Ljiljana Kocen, Savjetodavna služba), „Koraci do „Eko znaka“ – poticanje ekološke proizvodnje kroz LRS“ (predavač Natalija Peter-Hunjadi, Savjetodavna služba) i „Višestruka sukladnost za uspješnije provođenje LRS“ (predavač Suzana Pajić, Savjetodavna služba).

Radionici je prisustvovalo dvadesetak predstavnika LAG-ova, konkretno LAG-a Podravine, LAG-a Cetinske krajine, LAG-a Neretve, LAG-a Laura, LAG-a Like, LAG-a Mura Drava te LAG-a Međimurski doli i bregi. Raspravom i razmjenom iskustava po pojedinim temama radionice zasigurno se doprinijelo jačanju vodstva LAG-ova koji se susreću s mnogim izazovima u izradi i predstojećem provođenju Lokalne razvojne strategije u okviru Mjere 19 Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Dan kasnije, 15. studenog održan je radni sastanak „Jačanje kapaciteta za ruralni razvoj kroz lokalnu razvojnu strategiju LAG-a“ u konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću. Radnom sastanku su prisustvovali predstavnici LAG-a Cetinska krajina, LAG-a Neretva i LAG-a Međimurski doli i bregi koji su raspravljali o primjerima dobre prakse u procesu izrade lokalne razvojne strategije za programsko razdoblje 2014.-2020. Također su definirane okvirne teme za projekte suradnje u okviru lokalne razvojne strategije sva tri LAG-a te je pokrenuta inicijativa za formaliziranje suradnje LAG-ova potpisivanjem sporazuma početkom iduće godine. Nakon radnog dijela predstavnici LAG-ova su posjetili Mlin na Muri u Svetom Martinu na Muri te Terme Sveti Martin.

Arhiva

Kategorije objava