LAG održao prezentaciju mjera ruralnog razvoja u Belici

Utorak, 21. veljače 2017. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je u četvrtak, 16. veljače 2017., u dvorani Društvenog doma Belica organizirao prezentaciju Mjere 4 i Mjere 6 Programa ruralnog razvoja RH 2014 – 2020. Domaćin radionice bila je Općina Belica, a prezentacije su održali predstavnici konzultantske tvrtke Bercon d.o.o.
Prije početka prezentacije, prisutne je pozdravio Zvonimir Taradi, načelnik Općine Belica, koji je napomenuo da je Općina Belica u svom proračunu osigurala sredstva za sufinanciranje pripreme projekata čime će zasigurno potaknuti razvojne projekte na svojem području. Poljoprivrednicima se obratila i predsjednica LAG-a Sanja Krištofić, koja je najavila da će se raspisivanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja odvijati i putem LAG-a kroz sredstva koja su rezervirana za financiranje projekata ruralnog razvoja područja LAG-a. Konkretno LAG-u Međimurski doli i bregi je za Podmjeru 19.2., koja se odnosi na odabir projekata, dodijeljeno ukupno 7.749.013,44 HRK za razdoblje do 2020. godine.
Predstavnice tvrtke Bercon d.o.o. ukratko su predstavile osnovne informacije vezane uz mjeru 4 i mjeru 6 Programa ruralnog razvoja s naglaskom na promjene koje su poznate u odnosu na prve raspisane natječaje za iste mjere. Prisutne su upoznale s prihvatljivim korisnicima i aktivnostima te najavljenim terminima raspisivanja natječaja.
Nakon kratke prezentacije, krenula je rasprava u sklopu koje su postavljena brojna pitanja od strane prisutnih poljoprivrednika. Na kraju prezentacije prisutnima se obratio i Damir Mesarić, predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, te ih obavijestio o budućim aktivnostima i planovima udruge.
Predavanju je prisustvovalo 60-tak zainteresiranih predstavnika poljoprivrednih gospodarstava te je zbog velikog interesa LAG odlučio u skorije vrijeme ponoviti predavanje za gornji dio Međimurja.

Arhiva

Kategorije objava