LAG na tradicionalnom sajmu MESAP Jesen

Četvrtak, 24. studenoga 2016. | Novosti iz LAG-a

Proteklog vikenda 19. i 20. studenog 2016. godine, LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je na sajmu MESAP Jesen 2016. godine koji se već tradicionalno održava 10. godinu zaredom. Na sajmu su se predstavljali izlagači iz područja poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije, te komunalne opreme i hortikulturnog uređenja.

U sklopu sajma održana je i radionica u organizaciji LAG-a Međimurski doli i bregi na temu „Poticanje razvoja ruralne sredine – kroz razvoj infrastrukture i poljoprivrednih gospodarstava“. Radionica se održala s ciljem informiranja i jačanja kapaciteta za ruralni razvoj i to konkretno kroz razvoj infrastrukture potrebne za podizanje kvalitete života stanovnika ruralnog područja te kroz jačanje poljoprivrednih gospodarstava. Sadržaji koji su obrađeni kroz radionicu su: „Mjera 7 Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.“ (predavač Mateja Mihalić, REDEA) te „Koraci do pokretanja OPG-ova i dopunske djelatnosti“ (Ljiljana Kocen i Natalija Peter-Hunjadi, Savjetodavna služba), a sudionici su uz predavanja postavljali konkretna pitanja koja će olakšati njihovo poslovanje.

Na dvodnevnom sajmu su posjetiteljima svoje proizvode zajednički predstavili i članovi LAG-a Obrt “Keramika Fajgl“, Udruga žena „Breza“ Brezje, OPG Željko Trupković, OPG Vladimir Horvat, Draženka Novak, Škola zdravog življenja i Udruga žena Strahoninec.

Arhiva

Kategorije objava