LAG na sajmu MESAP 2015.

Utorak, 16. lipnja 2015. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je na Međimurskom sajmu poduzetništva koji se održavao od 12. do 14. lipnja u Nedelišću. Međunarodni sajam poduzetništva „MESAP 2015“ središnji je poslovni događaj za poduzetnike i obrtnike u široj regiji. LAG je na sajmu prezentirao svoje aktivnosti i zanimljivosti svojeg područja putem promotivnih materijala LAG-a pripremljenih za posjetitelje MESAP-a, a svoje proizvode prezentirali su članovi LAG-a. Priliku za predstavljanje posjetiteljima iskoristili su članovi OPG Radovan Črnčec, OPG Rajka Čekunec, Uljara Poljoposavec, Udruga voćara, povrćara i povrtlara Sveti Martin na Muri, Udruga žena Brezje „Breza“ te Škola zdravog življenja.
U sklopu sajma održana je i radionica „Mogućnosti ruralnog razvoja“ u konferencijskoj dvorani MESAP-a u petak nakon otvaranja sajma. Nakon pozdravne riječi predsjednice LAG-a Sanje Krištofić, aktivnosti i djelatnost LAG-a Međimurski doli i bregi predstavila je voditeljica LAG-a Vedrana Horvat. Županijski tim za informiranje u sastavu Valentine Hažić (REDEA), Ljiljane Kocen (Savjetodavna služba) i Damire Vresk (ČAKRA) predstavio je mjere 4, 6 i 7 Programa ruralnog razvoja, nakon čega je održana kratka rasprava o aktualnim pitanjima i natječajima.
Radionici su prisustvovali i predstavnici LAG-a Mura Drava, LAG-a Izvor, LAG-a Prizag i LAG-a Podravina koji su nakon radionice zajedno sa domaćinom održali koordinacijski sastanak kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće izazove s kojima se LAG-ovi susreću u novom programskom razdoblju. Nakon radnog dijela sastanka LAG-ovci su posjetili Izletište Kneja u Malom Mihaljevcu koji je također član LAG-a i primjer realiziranog projekta uz pomoć IPARD sredstava.

Arhiva

Kategorije objava