LAG Međimurski doli i bregi organizira 2. međunarodni sajam “Z domačega vrta”

Petak, 4. listopada 2019. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, predstavit će bogatu i raznoliku ponudu domaćih proizvoda, zdrave hrane i tradicijske baštine, na 2. međunarodnom sajmu „Z domačega vrta“, koji će biti održan u petak, 18. listopada 2019.,  u Kraljevom vrtu u Čakovcu od 10 do 18 sati.

Na jednom mjestu, u vrtu najpoznatijeg međimurskog slikara Ladislava Kralja Međimurca, u Ulici Ruđera Boškovića 7, nudit će se plodovi rada vrijednih međimurskih ruku, povrtlara, voćara i vinogradara, med i pekmezi, domaći začini, vina, pive, sokovi, voćne rakije, izvorni međimurski specijaliteti i domaće slastice, ali i tradicijski predmeti, koji svjedoče o bogatoj kulturnoj baštini Međimurja, koja se ovom priredbom nastoji očuvati i predstaviti kao prepoznatljiv dio identiteta. Želi se ponovno istaknuti važnost održive poljoprivredne proizvodnje u Međimurju, stoga će se Kraljev vrt u Čakovcu ove jeseni otvoriti svima koji proizvode domaću i zdravu hranu „z domačega vrta“, hranu s geografskim porijeklom, koja je uzgojena na prirodan način. LAG Međimurski doli i bregi ovaj međunarodni sajam organizira u sklopu prekograničnog projekta – ECool Tour, sufinanciranog sredstvima programa Interreg SLO-HR.

Kušajte proizvode „z domačega vrta“

Na ovoj međunarodnoj priredbi, u jedinstvenom ugođaju Kraljevog vrta, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnoj ponudi domaćih poljoprivrednih proizvoda i bogate tradicijske baštine Međimurja, moći će kušati prirodnu i zdravu hranu i doživjeti opojne mirise i okuse hrane „z domačega vrta“, zabaviti se uz tradicijsku glazbu Međimurja i slaviti – prirodu, koja nam je ove jeseni podarila obilje zdrave i ukusne domaće hrane.

Podržite lokalne proizvođače i njihove proizvode „z domačeg vrta“

Toga će dana za posjetitelje biti organiziran i razgled Memorijalne zbirke Ladislav Kralj Međimurec, uz stručno vodstvo kustosa Muzeja Međimurja.

Ova međunarodna manifestacija, koja promovira domaću poljoprivrednu proizvodnju i njen značaj za održivi razvoj Međimurja, će zasigurno potaknuti nove inicijative i njen daljnji razvoj, kao i svijest u široj javnosti o važnosti lokalne proizvodnje ukusne i zdrave hrane. Stoga pozivam sve da posjete ovu priredbu, da dožive jesen u Kraljevom vrtu i da tako podrže lokalne proizvođače i njihove proizvode „z domačeg vrta.

Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Z domačega vrta“ u petak će biti otvoren od 10 do 18 sati, a ulaz na ovu  atraktivnu priredbu je besplatan.

Arhiva

Kategorije objava