LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao na 1. Konferenciji slavonsko-baranjsko-srijemskih LAG-ova

Četvrtak, 8. ožujka 2018. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi sudjelovao je 07. ožujka 2018. na 1. Konferenciji slavonsko-baranjsko-srijemskih LAG-ova, održanoj u Našicama. Glavna tema konferencije bila je Razvojne perspektive ”Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”. Na otvorenju konferencije sudionicima su se obratili Matilda Copić, ravnateljica APPPRR, Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra poljoprivrede, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Josip Miletić, gradonačelnik Našica, te Krešimir Žagar, predsjednik LAG-a Karašica.

Cilj konferencije bio je stvoriti prostor za razgovor svih ključnih dionika regionalnog razvoja, istaknuti razvojne mogućnosti, ukazati na razvojne prilike, pokrenuti nove inicijative, učiti na dobrim i poticajnim projektima, osnaživati i graditi održive poslovne modele.

Naglašena je uloga LAG-ova kao međusektorske poveznice i nositelja lokalnog razvoja u ruralnom prostoru. Konferencija je bila koncipirana na način da je ostavila prostor za razgovor, predstavljanje ideja i koncepata te su kroz participativne procese predstavljene preporuke za oblikovanje i provedbu ”Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”, ali i drugih sličnih projekata u Republici Hrvatskoj.

Organizatori Konferencije bili su Udruga za kreativni razvoj Slap iz Osijeka i LAG Karašica, a suorganizatori Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Konferencija je održana pod pokroviteljstvom ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.

Arhiva

Kategorije objava