Krenule radionice LAG-a po općinama – slijedeća Općina Strahoninec

Petak, 24. listopada 2014. | Novosti iz LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je započeo s procesom izrade nove Studije razvojnih potreba i razvojnih inicijativa za svoje područje koje obuhvaća osam jedinica lokalne samouprave: Gornji Mihaljevec, Nedelišće, Selnicu, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec i Štrigova. Izrađena Studija će biti bazni dokument pomoću koje će se LAG moći prijaviti na natječaje po mjerama Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020 s ciljem osiguravanja daljnjih EU sredstva za funkcioniranje, a istovremeno je uvodni dokument novoj Lokalnoj razvojnoj strategiji za razdoblje 2014. – 2020. Radionice će se održati u svakoj od osam općina sa svim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata na području LAG-a s ciljem prikupljanja projektnih ideja i prijedloga, te konzultacija sa podnositeljima u slučaju bilo kakvih nejasnoća za prijavu.

Prva radionica održana je 22. listopada 2014. godine u Lopatincu, a odazvalo se 30-tak zainteresiranih osoba s područja općine Sveti Juraj na Bregu. Nakon pozdravljanja i uvodne riječi predsjednice LAG-a Sanje Krištofić, prisutnima je voditeljica LAG-a Vedrana Horvat prezentirala djelovanje i aktivnosti LAG-a Međimurski doli i bregi. Predstavnici tvrtke Bercon d.o.o. su održali prezentacije: „Mjere Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.“ i „Kako pripremiti razvojni projekt za sufinanciranje iz domaćih i EU fondova?“. Predstavljen je prijavni obrazac za prijedlog projektnih ideja za Studiju razvojnih potreba i razvojnih inicijativa na području LAG-a. Po završetku prezentacija održana je rasprava tijekom koje su sudionici radionice postavljali pitanja vezano uz proces izrade i prijave projekta na pojedine natječaje i fondove.

Druga radionica za područje Općine Strahoninec održat će se u četvrtak, 30. listopada u 17:30 sati u prostorijama Općine Strahoninec.

Pozivamo sve potencijalne investitore i nositelje projektnih ideja da se odazovu radionici kako bi proces izrade Studije razvojnih potreba i razvojnih inicijativa na području LAG-a Međimurski doli i bregi bio što kvalitetniji i obuhvatio sve razvojne potencijale na području LAG-a.

Očekujemo Vaš dolazak.

IMG_4216 IMG_4211 IMG_4207 IMG_4205 IMG_4204 IMG_4199 IMG_4198 IMG_4195 IMG_4191 IMG_4188 IMG_4182 IMG_4180

Arhiva

Kategorije objava