Krenule organizacijske aktivnosti za 2. Hrvatski ruralni parlament 2017. u Međimurju

Petak, 28. listopada 2016. | Novosti iz LAG-a

Dana 21. listopada 2016. godine održan je drugi sastanak Organizacijskog odbora 2. Hrvatskog ruralnog parlamenta u Termama Sveti Martin na Muri sa ciljem dogovora glavnih smjernica za 2. HRP koji će se održati na području LAG-a Međimurski doli i bregi u travnju 2017. godine.

Na samom početku sastanka predsjednica HMRR-a Svjetlana Kasunić pozdravila je sve prisutne te započela sastanak. Predložena su dva termina održavanja 2. HRP-a, a na sastanku je jednoglasno dogovoreno da će se 2. HRP održati od 20. do 22. travnja 2017. godine. Također je raspravljano o tematskom nazivu parlamenta, a tom prilikom je predstavljena i inspiracija sa škotskog ruralnog parlamenta.

Načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec je ukratko predstavio Međimursku županiju odnosno Općinu Sveti Martin na Muri koja će uz Hrvatsku mrežu za ruralni razvoj, LAG Međimurski doli i bregi i Terme Sveti Martin biti organizator 2. HRP-a. Predstavljena su moguća pokroviteljstva, sponzorstva, te skupine sudionika koji bi mogli djelovati i sudjelovati na 2. HRP-u kao i nacrt programa te moguće teme za terenske radionice. Branimir Blajić, direktor Termi Sveti Martin na Muri te Saša Vugrinec, marketinški stručnjak Termi, predstavili su sadržaj i prostor gdje će se održavati centralni događaj 2. HRP-a. Na samom kraju sastanka dogovorene su obaveze pojedinih članova Organizacijskog odbora te je najavljen slijedeći sastanak.

Hrvatski ruralni parlament je događanje koje se organizira jednom u dvije godine i kojim se želi postići slijedeće:

  • osluhnuti glas ruralne Hrvatske
  • raspraviti mogućnosti i perspektive razvoja ruralnih područja
  • podijeliti dobra iskustva – upoznati primjere dobre prakse
  • potaknuti stanovnike ruralnih područja na zajedništvo i akciju za razvoj njihovih zajednica u razdoblju 2014.-2020.

Prvi Hrvatski ruralni parlament održan je u travnju 2015. godine u Baranji, a više o tome možete saznati OVDJE.

Arhiva

Kategorije objava