Koordinacijski sastanak LAG-ova sjeverozapadne Hrvatske

Utorak, 6. ožujka 2018. | Novosti iz LAG-a

U organizaciji LAG-a Mura-Drava u Donjem Vidovcu je 05. ožujka 2018. održan Koordinacijski sastanak LAG-ova sjeverozapadne Hrvatske čija je tema bila ”Priprema dokumentacije i objava LAG Natječaja za tip operacije 6.3.1.”.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici LAG-a Sjeverozapad, LAG-a Međimurski doli i bregi, LAG-a Zeleni bregi, LAG-a Prigorje, LAG-a Podravina i LAG-a Mura-Drava kao domaćina i organizatora radionice.

Na koordinaciji je riječi bilo o daljnjem funkcioniranju i financiranju LAG-ova, a predstavnici su također razmijenili iskustva u dosadašnjem radu. Kako je većina LAG-ova uskladila ili izmijenila Lokalne razvojne strategije sukladno novom Pravilniku za provedbu podmjera 19.2., 19.3. i 19. 4. Programa ruralnog razvoja RH, što je osnovni preduvjet za raspis natječaja za navedeni tip operacije, na koordinaciji se raspravljalo o potrebnim radnjama koje prethode raspisu te su se detaljno analizirale Smjernice za provedbu postupka odabira projekata.

Koordinacija je protekla u konstruktivnom tonu te je dogovoreno kako će sjeverozapadni LAG-ovi i u budućnosti surađivati.

Arhiva

Kategorije objava