Konferencija Digitalna poljoprivreda u Zagrebu

Srijeda, 12. prosinca 2018. | Novosti iz LAG-a

Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu je 12. prosinca 2018. održana prva konferencija Digitalna poljoprivreda. Organizatori konferencije bili su agencija Apriori World i Agronomski fakultet, uz suorganizaciju Ministarstva poljoprivrede.

Konferenciju je otvorio Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra poljoprivrede, koji je ujedno predstavio mogućnosti financiranja pametnih tehnologija u poljoprivredi putem mjera Programa ruralnog razvoja RH. Među sudionicima konferencije bili su najvažniji hrvatski proizvođači pametne tehnologije u poljoprivredi, ali i njihovi korisnici, poljoprivredni proizvođači. Također, predstavljeni su najbolji primjeri iz prakse hrvatskih rješenja u digitalnoj poljoprivredi.

Konferencija je okupila poljoprivrednike, digitalne stručnjake, članove Odbora za praćenje programa ruralnog razvoja, korisnike Mjere 4 ruralnog razvoja, studente Agronomskog fakulteta iz Zagreba, Fakulteta agro-biotehničkih znanosti Osijek, Sveučilišta u Zadru, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i Veleučilišta u Požegi.

Osim domaćih predavača, na konferenciji su govorili i predstavnici austrijskih, izraelskih i nizozemskih tvrtki. Na okruglom stolu „Digitalne farme u Hrvatskoj – san ili java?“ raspravljalo se o mogućnostima financiranja poljoprivrede u skladu s digitalnim rješenjima. Nazočnima se obratila i Victoria Zinchuk, direktorica Europske banke za obnovu i razvitak koja je govorila o važnosti transformacije poljoprivrede.

Arhiva

Kategorije objava