Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini

Četvrtak, 17. svibnja 2018. | Otvoreni natječaji

Ministarstvo kulture je zajedno s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta u 2018. objavilo je  Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini, s ciljem jačanja malog i srednjeg poduzetništva u kulturi.

Poziv je otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti (koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja).

Cilj Programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Programom podržava aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje.

Programom se potiče zapošljavanje (sufinanciranje 50% troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta) i uključivanje vanjskih suradnika, otvaranje i opremanje prostora i nabava opremepromidžbene aktivnostidistribucija i jačanje kapaciteta kroz stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti.

Na Javni poziv možete se prijaviti do 6. lipnja 2018. godine.

Više o tome:

Arhiva

Kategorije objava