JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORE MALE VRIJEDNOSTI U POLJOPRIVREDI ZA UBLAŽAVANJE I DJELOMIČNO UKLANJANJE POSLJEDICA PRIRODNIH NEPOGODA NA PODRUČJU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE U 2022. GODINI

Utorak, 2. kolovoza 2022. | Otvoreni natječaji

Župan Međimurske županije objavio je Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda na području Međimurske županije u 2022. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od prirodnih nepogoda na neosiguranoj imovini evidentiranoj u Registru šteta nastalih:

– 25. svibnja 2022. godine na području grada Murskog Središća i Preloga i općine Sveta Marija, te 27. svibnja 2022. godine na području općina Mala Subotica i Orehovica.

Prihvatljivi korisnici:

– su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika i/ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa sjedištem na području Međimurske županije,

– su poljoprivrednici sa štetama na neosiguranoj poljoprivrednoj proizvodnji na područja gradova Prelog i Mursko Središće, te općina Mala Subotica, Orehovica i Sveta Marija,

– su oni koji su prijavili štetu sukladno odredbama Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda („Narodne novine“, br 16/19.) i Pravilnika o Registru šteta od prirodnih nepogoda („Narodne novine“, br 65/19.)

Indikativan iznos potpore: 6.602.500,00 kn

Intenzitet potpore: do 100% od ukupno procijenjene štete

Rok za podnošenje zahtjeva: do 01. rujna 2022. godine

Način prijave:  Zahtjev za dodjelu potpore zajedno s obveznom dokumentacijom dostavlja se putem pošte ili osobno u pisarnicu Međimurske županije.

Više informacija i sam Poziv možete naći  ovdje.

Izvor: Međimurska županija

Istaknuta slika: Dino Kalamari-Polje usred Male Subotice

Arhiva

Kategorije objava