Hrvatski LAG-ovi na 2. Festivalu slovenskih LAS-ova

Petak, 23. listopada 2015. | Novosti iz LAG-a

Dana 2. listopada 2015. su predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi, Sanja Krištofić i Dijana Posavec, posjetile 2. Festival slovenskih LAS-ova u Ljubljani. Ovogodišnji festival slovenskih LAS-ova se uvrstio među najvažnije strukovno – promocijske događaje ruralnog prostora Slovenije, a osim slovenskih LAS-ova sudjelovali su i predstavnici hrvatskih LAG-ova. Događanje je tematski bilo usmjereno na prirodnu i kulturnu baštinu Slovenije, te je poslužilo kao podloga za razvoj lokalnih razvojnih strategija LAS-ova.
Radni dio festivala je obuhvaćao prikaz primjera dobre prakse s analizom izvora sredstava za financiranje projekata povezanih s prirodnom i kulturnom baštinom, o čemu se raspravljalo i na okruglom stolu.
Sudionici su imali priliku posjetiti realizirani projekt Dolenčev mlin te restoran u centru Ljubljane kojeg vode osobe s posebnim potrebama, a koji je financiran iz sredstava Europske Unije.
LAG Međimurski doli i bregi je iskoristio ovu priliku za sklapanje novih prijateljstva sa slovenskim LAS-ovima i druženje s potencijalnim projektnim partnerima.

Arhiva

Kategorije objava