Hrvatska mreža za ruralni razvoj organizirala radionicu za LAG-ove

Petak, 22. siječnja 2016. | Novosti iz LAG-a

Hrvatska mreža za ruralni razvoj je 19. siječnja 2016. godine organizirala radionicu „Izrada Lokalnih razvojnih strategija LAG-a“ za LAG-ove u svojem članstvu u prostorima udruge DOOR u Zagrebu.

Prije početka radionice održan je radni sastanak LAG-ova s ciljem osnivanja Platforme LAG-ova unutar HMRR koja će za zadatak imati zagovaranje interesa hrvatskih LAG-ova u kreiranju i provedbi javnih politika, jačanje kapaciteta LAG-ova kroz edukaciju, stvaranje i provođenje zajedničkih projekata te postizanje bolje vidljivosti uloge i postignuća LAG-ova.

Svrha radionice „Izrada Lokalnih razvojnih strategija LAG-a“ je bila zajednički razmotriti pitanja i elemente izrade Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. te unaprijediti izradu LR/CLLD strategija kroz aktivnu razmjenu iskustava.

Radionici je uz predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi prisustvovalo mnogo predstavnika hrvatskih LAG-ova koji su u procesu izrade svojih lokalnih razvojnih strategija i koji su kroz raspravu dali svoj doprinos u rješavanju ključnih pitanja i problema koji se javljaju kod izrade strategija i provođenja Mjere 19 Programa ruralnog razvoja.

DSC_0506

Arhiva

Kategorije objava