Gotovo pola milijuna kuna bespovratnih potpora za mikropoduzetnike

Utorak, 25. siječnja 2022. | Otvoreni natječaji

Otvoren je šesti natječaj razvojnog programa potpore poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima – „Pokreni nešto svoje“

ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za šestu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa koji provodi u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb d.o.o..

Program „Pokreni nešto svoje“ sustavno daje vjetar u leđa mikropoduzetnicima i poduzetnicima početnicima odgovarajući na njihove potrebe za adekvatnom financijskom i mentorskom podrškom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja

Pozitivan utjecaj na društvo i/ili okoliš

Ovaj jedinstveni i prepoznati program potiče projekte s pozitivnim društvenim ili okolišnim utjecajem, a u posljednjih je nekoliko godina iznjedrio brojne uspješne projekte, njih čak 31. U potporu projektima partner programa Philip Morris Zagreb d.o.o. uložio je više od tri milijuna kuna, na kojima je ostvaren društveni povrat više od šest milijuna kuna – za svaku uloženu kunu ovi su vrijedni i inovativni poduzetnici stvorili dvije kune nove društvene vrijednosti. 

Program kojim od 2016. godine ACT Grupa i Philip Morris Zagreb daju snažnu i toliko potrebnu podršku i vidljivost malim poduzetnicima koji mijenjaju svijet na bolje, nastavlja se i u 2022.!

„Posebna nam je čast u ACT Grupi bila s tvrtkom Philip Morris Zagreb dovesti inovaciju u svijet akceleratora i inkubatora te kreirati program podrške namijenjen poduzećima koja stvaraju vrijednost za društvo i tako doprinose ostvarenju Ciljeva održivog razvoja. U proteklih pet godina provedbe od 1.670 zaprimljenih prijava bilo je jako teško odabrati najbolje, ali ponosni smo na izbor iz godine u godinu, kao i na naš portfelj dobitnika. Njima smo podrškom pružili zaokruženi paket edukacije i mentorske podrške – od razvoja poduzeća, preko menadžmenta i marketinga, do upravljanja društvenim utjecajem njihovog poslovanja. Vjerujem kako ovaj program značajno doprinosi izgradnji boljeg ekonomskog sustava na kojem na počiva budućnost“, izjavila je Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja ACT Grupe i samog programa Pokreni nešto svoje.

Velika alumni zajednica

Dosadašnji dobitnici potpore ističu jasnu komunikaciju i fleksibilnost programa te stručnu tehničku, financijsku i mentorsku podršku ACT Grupe i Philip Morris Zagreba kao čimbenike koji su im najznačajnije olakšali provedbu inovativnih poslovnih projekata. 

“Uz financijska sredstva koja su nam omogućila kupovinu novog stroja i samim time optimizaciju radnih procesa, od velike pomoći su nam savjeti i podrška koju smo dobili od stručnjaka iz ACT Grupe. U timu programa ‘Pokreni nešto svoje‘ su ljudi od kojih dobivamo jako puno znanja, usmjeravaju nas u pravom smjeru i znam da ćemo zajedno napraviti velike stvari.”

Danira GlavinićDada&Rocco d.o.o., alumni programa iz 2021. godine


A upravo Alumni mreža korisnika potpore „Pokreni nešto svoje“ povezuje aktivne sudionike programa i najbolje projekte iz prethodnih generacija, s ciljem osiguravanja stručne pomoći i razmjene mišljenja i iskustava, pružajući sudionicima programa još jedan vid savjetodavne podrške, upravo od poduzeća koja su se nedavno i sama nalazila u najranijoj fazi razvoja.

„Održivost je jedna od temeljnih sastavnica našeg poslovanja i transformacije, a za nas je ona prilika za inovacijama, rastom i stvaranjem dugoročnih vrijednosti. Kada se prisjetimo samih početaka programa Pokreni nešto svoje, mi u Philip Morris Zagrebu bili smo vođeni željom kako pronaći način da kao velika kompanija doprinesemo društvu i zajednici u kojoj poslujemo. Odlučili smo svoj doprinos dati podržavajući naše impact poduzetnike. Osim financijskih pokazatelja koji svjedoče o uspjehu ovog programa koji je nedavno proslavio svoj peti rođendan, još više smo ponosni na to da smo svojom potporom pomogli u otvaranju radnih mjesta, omogućili ulaganje u infrastrukturu, proizvodne procese, pogone i razvoj novih proizvoda.“, izjavila je Katica Šamija iz tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o.

Tražimo šest najboljih

Za financiranje šest najboljih projekata u okviru šestog kruga natječaja Philip Morris Zagreb d.o.o. osigurao je iznos ukupne vrijednosti od 444.000,00 kuna te će svaki od dobitnika biti sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000,00 kuna.

Izvor: https://pokreninestosvoje.hr/

Arhiva

Kategorije objava