Drugi Hrvatski ruralni parlament u Međimurju

Ponedjeljak, 30. siječnja 2017. | Novosti iz LAG-a

screenshot_4 (1)

Hrvatska mreža za ruralni razvoj, LAG Međimurski doli i bregi, Općina Sveti Martin na Muri i LifeClass Terme Sveti Martin od 20. do 22. travnja 2017. organiziraju drugi Hrvatski ruralni parlament pod nazivom ”Suradnjom do cjelovitog razvoja!”!
Cilj nacionalnog ruralnog parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica. Ruralni parlamenti europskih zemalja postaju istinski izraz participativne demokracije. Na ruralnom parlamentu stanovnici ruralnih područja imaju priliku utjecati na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačati veze i partnerstva. Namijenjen je dionicima ruralnog razvoja iz svih sektora i na svim razinama.
Tema 2. HRP-a je pitanje suradnje kao preduvjeta cjelovitog razvoja. Pod suradnjom se misli na suradnju dionika ruralne zajednice, suradnju s javnom upravom, s gospodarskim sektorom, interdisciplinarnu suradnju osobito sa istraživačkom i znanstvenom zajednicom te suradnju na prijenosu iskustava i učenje na primjerima dobre prakse.
Preliminarni program drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta možete preuzeti ovdje: PROGRAM
Na mrežnoj stranici Hrvatskog ruralnog parlamenta ruralniparlament.com doznajte novosti o Drugom hrvatskom ruralnom parlamentu, a možete se prisjetiti kako je bilo i na prvom HRP-u, pogledati galeriju fotografija i kontaktirati nas s pitanjima i prijedlozima. Vidimo se na 2. HRP-u!

 

Arhiva

Kategorije objava