Članovi LAG-a Sjeverozapad na terenskoj radionici u Međimurju

Srijeda, 21. veljače 2018. | Novosti iz LAG-a

Članovi Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad iz Varaždinske županije imali su prigodu u subotu, 17. veljače 2018., na terenskoj radionici u Međimurju upoznati primjere dobre prakse u ponudi i prezentaciji lokalnih poljoprivrednih proizvoda te razmijeniti iskustva s vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vinarija u gornjem Međimurju.

Terensku radionicu organizirala je Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad u okviru programa Podizanje konkurentnosti vinogradara i vinara, pa je tridesetak zainteresiranih članova LAG-a ovom prigodom obišlo neke od najpoznatijih proizvođača vina u Međimurskoj županiji.

Dobrodošlicu u Međimurju, u vinskoj kući obitelji Turk u Vučetincu,  članovima LAG-a Sjeverozapad zaželjeli su načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović  i stručni suradnik u LAG-u Međimurski doli i bregi Ivan Sever, dok su Lokalnu akcijsku grupu Sjeverozapad svojim domaćinima predstavili Marijan Škvarić, predsjednik LAG-a Sjeverozapad i  Mario Željezić, voditelj LAG-a.

O dugoj, višestoljetnoj tradiciji proizvodnje vina u gornjem Međimurju  članovima LAG-a Sjeverozapad govorio je David Štampar, mladi vinogradar koji je na obiteljskom imanju u Svetom Urbanu uspješno spojio dugu obiteljsku tradiciju proizvodnje vrhunskih vina, bogato vinogradarsko znanje i inovativni marketing u prezentacije vina.

U vinskom podrumu obitelji Štampar članove LAG-a Sjeverozapad pozdravio je Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova i član Upravnog odbora LAG-a  Međimurski doli i bregi. Tom je prigodom posebno istaknuta sve bolja suradnja između dvije lokalne akcijske grupe u promicanju održivog ruralnog razvoja.

Marijan Škvarić istaknuo je da je iskustvo međimurskih vinara, posebice u marketingu i povezivanju proizvođača, važno i za članove LAG-a Sjeverozapad, te da se nada da će suradnja između dva LAG-a biti još intenzivnija. Tom su prigodom domaćinima zahvalili i Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije, Božidar Novoselec, načelnik Općine Sračinec i Mario Klapša, zamjenik načelnika Općine Maruševec.

Autohtona jela međimurskog kraja članovima LAG-a Sjeverozapad predstavljena su u restoranu Potrti kotač u Jurovčaku, a tijekom ovog studijskog putovanja posjetili su i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Hažić u Jurovčaku, gdje im je predstavljena ponuda vina iz vinograda obitelji Hažić te proizvodnja voćnih sokova od jabuka.

Ova terenska radionica održana u sklopu provedbe projekta Podizanje konkurentnosti vinogradara i vinara Varaždinske županije, kojeg  sufinancira Varaždinska županija.

 

Arhiva

Kategorije objava