Članovi LAG-a dobitnici nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Petak, 22. prosinca 2017. | Novosti iz LAG-a

U Zagrebu su 19. prosinca 2017. najboljim seoskim turističkim poduzetnicima i projektima u ruralnom turizmu za 2017. godinu svečano dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koje, temeljem natječaja, dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“. Suncokretom ruralnog turizma promoviraju se tradicijski sadržaji, povezuju se važni projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma. U projekt su uključeni poduzetnici, obrtnici, OPG-i, zadruge, udruge kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice.

Najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Među nagrađenima našli su se i članovi LAG-a Međimurski doli i bregi. U kategoriji Ruralno – turistički projekti Srebrnom poveljom nagrađene su Terme Sveti Martin, redovni član LAG-a, i Centar dr. Rudolfa Steinera, pridruženi član. Nagradu su dobili zbog organizacije Tjedna biodinamike u Termama Sveti Martin.

Posebno priznanje za međunarodnu suradnju u ruralnom turizmu, za projekt Garden Route, dobila je turistička destinacijska kompanija Etno Art Travel, u vlasništvu tvrtke Malo selo d.o.o., također člana LAG-a Međimurski doli i bregi.

Ove nagrade došle su kao priznanje članovima LAG-a za njihov uspješan rad i trud u razvoju ruralnog turizma Međimurja.

 

 

Fotografije: Centar dr. Rudolf Steiner/Etno Art Travel

Arhiva

Kategorije objava