Članovi LAG-a dobitnici certifikata Good Travel

Četvrtak, 22. veljače 2024. | Novosti iz LAG-a

Nakon što je protekle godine Međimurje proglašeno Green Destinations regijom zbog održivog turizma, čime je postalo prva takva regija u Hrvatskoj, nedavno su dodijeljeni i Good Travel certifikati za postignuća turističkih dionika Međimurja u području održivog turizma. Certifikate ponuđačima turističkih usluga dodjeljuje međunarodna organizacija Green Destinations, a u Međimurju je njih 13 zaslužilo takvo priznanje.

Većina dobitnika nalazi se na području LAG-a Međimurski doli i bregi, a od članova LAG-a dobitnici su Pozojova hiža, Kuća za odmor Lina i Toplice sveti Martin u kategoriji smještajnih objekata i hotela; u kategoriji muzeja i centara za posjetitelje Ekomuzej Međimurje malo, Vidikovac na Mađerkinom bregu, Mlinarova hiža u Svetom Martinu na Muri, u kategoriji adrenalinskih parkova PG Geler, dok je u kategoriji vinarija certificirana Vinska kuća Hažić. Čestitamo dobitnicima vrijednog certifikata!

Oznaka Green Destination (Zelena destinacija) za održivost turizma donosi povećavanje vidljivosti na turističkom tržištu, uvrštavanje u svjetske vodiče i prezentacije na velikim turističkim sajmovima čime se jača konkurentnost te omogućuje razvijanje inovativnih ekoloških rješenja i postizanje nižih operativnih troškova u turizmu.

Izvor: Međimurska županija

Arhiva

Kategorije objava