3. HRVATSKI DANI BIODINAMIKE – JESEN 2023.

Četvrtak, 12. listopada 2023. | Novosti iz LAG-a

Centar dr. Rudolfa Steinera poziva sve zainteresirane da se pridružite na 3. HRVATSKIM DANIMA BIODINAMIKE – JESEN 2023.:

👉 21.10.2023.: Edukacija i radionica izrade biodinamičkih preparata, lokacija: Holiday Home Lina, Pleškovec 154a

subotu, 21. listopada 2023. godine s počekom u 10:00 sati održat će se besplatna Edukacija i radionica izrade biodinamičkih preparata u Holiday Home Lina, 154a Pleškovec, Međimurska županija.

Tijekom radionice izradit ćemo pastu za stabla i pripravak 500 – gnoj iz roga. Pasta za stabla koju koristimo u tretiranju voćaka je zapravo jedan oblik komposta koji se koristi na deblu voćke. Njome se premazuje vanjski dio kore i tako djeluje na kambrij koji je zapravo podzemni korijenov sustav za izbojke i lišće stabla. Osim djelovanja na unutarnji život stabla ona daje stablu sve potrebno za uravnoteženu plodnost. U isto vrijeme iscjeljuje pukotine u kori u kojima zimi prezimljavaju štetnici. Pripravak 500 – gnoj iz roga temeljni je biodinamički pripravak koji snažno strukturira tlo, promiče rast korijenja, stvara humus i mikrobiološku aktivnost. Pripravak se priprema na jesen tako što se napunili kravlji rog svježom kravljom balegom i zakopa u tlo.

Radionica će se održati i u slučaju lošijeg vremena, a prijava je obavezna na mail: 📧 [email protected]

Toplo se obuci, a potrebna ti je samo dobra volja i malo vremena!

Izvor: Centar dr. Rudolf Steiner

Arhiva

Kategorije objava