1. Međunarodna konferencija o praktičnim i teorijskim implikacijama LEADER / CLLD-a u jugoistočnoj Europi

Od 19. do 22. studenog 2019. godine održana je 1. međunarodna konferencija o praktičnim i teorijskim implikacijama LEADER / CLLD-a u jugoistočnoj Europi čiji su organizatori bili LEADER mreža Hrvatske te LAG Terra Liburna i FLAG Vela Vrata. Cilj konferencije bio je poticanje jačeg povezivanja LEADER/CLLD partnerstava, koji okupljaju javnu, civilnu i gospodarsku interesnu skupinu, sa znanstvenim i istraživačkim organizacijama i stručnjacima, kako bi što uspješnije, zajednički, pronalazili rješenja za razvoj ruralnih, ribarstvenih, otočkih i urbanih zajednica, a kojeg autonomno kreiraju te iste zajednice.

Drugoga dana održana je ceremonija otvaranja konferencije i plenarna izlaganja. Prema dnevnom redu održana su predavanja o razvoju LEADER-a od njegovog početka do uspostave LEDAER opservatorija i izazovima za budućnost, institucionalizaciji i perspektivama LEADER-a, utjecaju LEADER-a i FARNET-a na teritorij, razvoju LEADER-a u novim zemljama članicama EU, najvećim izazovima i perspektivama LEADER-a na Zapadnom Balkanu.

Trećeg dana održane su dvije znanstvene sesije, jedna na kojoj je bilo riječi o LEADER-u/CLLD-u kao okviru za upravljanje i financiranje lokalnog razvoja te druga znanstvena sesija na temu utjecaja LAG-ova/FLAG-ova na lokalni razvoj. Zaposlenici LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovali su na studijskim izletima na području LAG-a Terra Liburna i FLAG-a Vela vrata. Teme radionica na kojima su sudjelovali bile su Eno-gastro, Pomorsko nasljeđe i Kulturno nasljeđe.

Posljednjeg dana održana je 3. znanstvena sesija na temu lokalnih razvojnih inicijativa te završna plenarna sesija i diskusija te ceremonija zatvaranja konferencije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.