1. Hrvatski dani biodinamike u Čakovcu

Petak, 29. studenoga 2019. | Novosti iz LAG-a

Centar dr. Rudolfa Steinera pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede organizirao je 28. studenog 2019. godine 1. Hrvatske dane biodinamike u Čakovcu.

Ovo jedinstveno događanje po prvi puta u Hrvatskoj, okuplja stručnjake iz zemlje i inozemstva koji se bave pitanjima utjecaja klimatskih promjena na budući razvoj. Teme rasprave panelista vezane su na globalne ciljeve UN. U skladu sa svjetskim ekološkim trendovima i stručnim specijalizacijama panelista raspravljalo se o:  utjecaju klimatskih promjena na razvoj ekološke i biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, praćenju i kontroli kvalitete biodinamičke proizvodnje i prerade.

Manifestacija je započela u četvrtak 28. studenog 2019. godine u Čakovcu u prostorijama zgrade Scheier. Otvaranje je započelo promocijom filma “Zemlja u kojoj je rođen dr. Rudolf Steiner”. Prisutne je pozdravila ravnateljica Centra Dr. Rudolfa Steinera mr. sc. Dijana Posavec, dipl. ing. Nakon predstavljanja počeo je panel rasprave “Razvoj eko-bio agrikulture” edukacija, komunikacija i inovacija. Cijelu manifestaciju upotpunili su mladi izvođaći sa glazbenim programom. Ravnateljica Centra Dijana Posavec je na kraju predstavila 1. ceste biodinamike u svijetu.

 

 

 

Arhiva

Kategorije objava