Nove mogućnosti učenja o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim područjima – NEW LOW

LAG Međimurski doli i bregi jedan je od partnera na projektu pod nazivom Nove mogućnosti učenja o održivom ruralnom turizmu za žene u pograničnim područjima – NEW LOW, financiranog sredstvima programa Erasmus+ programa, Ključna aktivnost KA2 Strateška partnerstva.

Projekt NEW LOW ukupno je vrijedan 60.000,00 eura, započeo je s provođenjem 01. ožujka 2023. godine, a trajat će 24 mjeseca, do 29. veljače 2024. godine.

Vodeći projektni partner je Institut za prekogranična područja iz Bora, Srbija, a ostali patneri su Razvojni Centar Novo Mesto iz Novog Mesta, Slovenija i LAG Međimurski doli i bregi iz Nedelišća, Hrvatska.

Glavni je cilj projekta poboljšati kapacitete žena koje žive u pograničnim područjima kroz stvaranje kvalitetnih i lako dostupnih mogućnosti učenja za održivi ruralni turizam. Kroz projekt stvoriti će se visokokvalitetna metodologija obuke i digitalna platforma za okupljenu pilot grupu žena iz pograničnih područja Srbije, Hrvatske i Slovenije za održivi ruralni turizam.

U sklopu projekta izrađena je digitalna platforma/web stranica „Vodič za ruralni turizam“ koja služi kao baza znanja za ruralni turizam te kao alat za poticanje inovativnog učenja i primjenu dobre prakse u učenju za žene poduzetnice (i potencijalne poduzetnice kao i za sve ostale željne znanja u ruralnom turizmu). Ovom se web stranicom pruža se novi pristup u obrazovanju i samoj potpori ženama u pograničnim područjima kako bi unaprijedile svoje znanje i vještine ruralnog turizma na temelju stvarnih primjera. Također, za turističke potporne organizacije, to je vrijedan alat kako za poboljšanje njihovih ukupnih usluga tako i u realizaciji vlastitih obrazovnih programa usmjerenih na poslovanje ruralnog turizma.

Web stranica koja sadržava metodologiju obuke, razne alate i priručnike za trenere dostupna je na internetu, besplatno. Web stranicu možete pogledati OVDJE.

Vezane novosti